Svenska English Deutsch Start

BAKGRUND

SmalandRegion.se = Gnosjöanda

Att denna portal sett sitt ljus i just detta utförande och koncept som du kan se framför dig, har sin upprinnelse i sann Gnosjöanda, eftersom det var i Gnosjö idén först konkretiserades och kommersialiserades. Måndagen den 27/2 2006 startade www.SmalandRegion.se, mitt i Småland, i ett samarbete mellan Sävsjö Näringsliv AB.

IT blir en ny affärskanal

Redan i mitten av -90 talet föddes idén att använda IT, InformationsTeknik, för att stärka Gnosjöregionens näringsliv genom att använda sig av den nya teknik, IT, som endast sanna visionärer då såg en betydelsefull framtid i. Initiativtagarna var några kloka huvuden som jobbade med regional utveckling i Gnosjöregionen. Idén blev ett konkret regionalt utvecklingsprojekt där Gnosjöregionens kommuner och organisationer samarbetar på ett föredömligt sätt. Industriföreningar, kommuner, IUC, Vinnova, KK-stiftelsen, ett antal högskolor samt regionens näringslivschefer startade år 2000 i sann Gnosjöanda projektet RegionIT - ökad lönsamhet med hjälp av IT.

Användarens behov styr

RegionIT var projektet som ska leda till ännu bättre och fler affärer. Ett av delmålen var att utveckla en portal på Internet. Dvs en gemensam hemsida, som skyltfönster, faktabank och mötesplats. Ett forum som växer fram utifrån användarnas behov.

Affärsnytta är ett honnörsord

Den 11/11 2003 lanserades www.GnosjoRegionen.se i skarpt läge. Ca 600 företag i Gnosjöregionen har fram till idag visat att man ser detta som en gemensam handelsplats, genom att profilera och beskriva sitt företag, sina produkter och verksamhet i portalen.
- Redan under projekttiden har nya affärer skapats genom kontakt via Gnosjöregionens Internetportal. Man kan med gott samvete säga att projektet har lyckats.

- Och nu lanseras konceptet i Sävsjö och www.SmalandRegion.se.

Grundkonceptet för portalen är:

  • Enkel och tydlig
  • Funktioner med företagsnytta
  • Utveckling skall ske i samråd med regionens företag
  • Portalen skall tillföra nya affärsmöjligheter

Boka annons