Svenska English Deutsch Start

Landsbro Smide-Smeden mitt i byn

Landsbro Smide AB

-Vi gör egentligen allt som det inte behövs styrda maskiner till. Vi är så nära en gammal smedja man kan komma idag, ett riktigt hantverk är det, säger ägaren Patric Ericsson.

Eller som han skriver på företagets hemsida:

"Nu har du kommit till byns smé, det är till oss du kommer med din idé. Våra arbetsområden är rätt vida, det upptäcker du när du läser vår sida."

Det är tio år sedan Patric Ericsson tog över en befintlig liten verksamhet i Landsbro. Från början handlade det mest om att serva industrin i samhället med lite kringutrustning. Sedan har verksamheten växt. Idag har företaget tio anställda och servar närkommunerna Vetlanda, Sävsjö och Nässjö.

Att få tillverka en specialorder som innehåller stål, hydraulik, pneumatik och el sätter igång kreativiteten i verkstaden. Just att få hitta speciallösningar och bygga utan ritning.
Så nära en gammal smedja man kan komma idag. Så beskriver Patric Ericsson verksamheten.

 
Hjälpa kunden att lösa problem

- Stora haverier är riktigt roligt med, när nånting går sönder och 30 pers står utan något att göra. Det trivs vi jättebra med, att få lösa deras problem, säger Patric Ericsson.

Träindustri, sågverk och byggnadsindustri är de stora kunderna idag. Men allt fler privatpersoner hör av sig till Landsbro Smide.

- I och med rotavdraget har vi fått många nya kunder. Det kan handla om räcken och staket i smide både inomhus och utomhus. Rotavdraget är bra, det hjälper många branscher, säger Patric Ericsson.
 
Problemlösare. Speciallösning utan ritning, reparation efter maskinhaveri - personalen på
Landsbro Smide gillar utmaningar.
 

Han märker att kunderna värdesätter närheten. Att man får snabb respons och flexibla lösningar. Helt enkelt rätt hjälp när man behöver den.

- Får man problem så löser vi dom. Jag märker att det fortfarande är många som inte riktigt vet vad vi sysslar med, men vi är väldigt kompletta och kan lösa nästan allt. Det är målet just nu, att nå ut till kunderna med hela vår bredd, säger Patric Ericsson.
 
 
Text & bild: Gabriella Mellergårdh
 
 
 

Läs mer om Landsbro Smide AB »
Boka annons