Svenska English Deutsch Start

Baazar - nu även i Stockholm

Baazar Coffee & Home

Nyöppnad butik i Stockholm, nyrenoverade och utökade lokaler i Sävsjö och 90 000 unika besökare på webshopen. Baazar Coffee & Home fortsätter att sätta sin unika prägel på inredningstrenderna.

Kinesiska möbler har kommit för att stanna i Sverige. I mars öppnade Baazar Coffee & Home en butik i Barkarby handelsplats, Stockholm. Läget är perfekt med närheten till 49 outletbutiker, alla de stora varuhusen och en mängd restauranger och caféer. Hit vallfärdar man för att shoppa.
 
Renoverat gamla kasernlokaler
 

Baazars lokaler i Stockholm är liksom Stationshuset i Sävsjö unika. Här har man renoverat flygflottiljens gamla kasernlokaler i samma stil som Sävsjö Station med vitt och grått som bas för att lyfta fram de färgstarka möblerna. 200 kvm sprängfyllda med kinesiska antika och nytillverkade möbler och inredningsdetaljer.

Den nya butiken var efterlängtad av många.

- Vi hade sedan tidigare nästan 500 registrerade kunder i Stockholmsområdet och många har åkt ner från Stockholm till Sävsjö över en lördag bara för att handla hos oss, berättar Mikael Torstensson.
 
Nyrenoverat och fint i Sävsjö. Källarlokalen har fått extra atmosfär
och charmig patina på väggarna.

 
Web-baserat företag
 

Liksom i Sävsjö kommer Stockholmsbutiken endast att vara öppen lördagar mellan 10 och 14 vilket förstärker känslan av unicitet.

- Vi ser oss i första hand som ett web-baserat företag, butikerna är ett komplement, säger Mikael Torstensson.

Och att man är starka på webben kan knappast ifrågasättas. Förra året hade man 90 000 unika besökare på webshopen och ca 1900 registrerade kunder.

Dessutom har Baazar ett 30-tal återförsäljare i Sverige, Skandinavien och England. Man jobbar också mot grossister och inredare.

- Men vi satsar framför allt på direktförsäljning till privatpersoner. Det är där vi växer, säger Mikael Torstensson.
 
Kinesiskt och asiatiskt men också en smula danskt och svenskt.
Baazar sätter trenderna för inredning.

 
Sätter trender i svensk inredning
 

Baazar Coffee & Home finns med som tydlig trendsättare i svensk inredning idag.  Svart, vitt och grått har länge varit grunden men det blir allt mer populärt med färgstarka möbler som komplement.  Kanske ett mustigt tegelrött skåp som får lysa som solitär i ett för övrigt ganska sparsmakat rum.

- Inredningstrenden är mycket individualistisk idag, men färger är ett hett tips. Till exempel limegrönt och turkos, säger Mikael Torstensson.
 
 
Text: Gabriella Mellergårdh
Bild: Copy Vision Scandinavia

Läs mer om Baazar Coffee & Home »
Boka annons