Svenska English Deutsch Start

Folkfest på Vetlanda Motorstadion

Elit Vetlanda

Snart är det dags igen. Säsongspremiär med första elitseriematchen hålls den 28 april på Vetlanda Motorstadion. Fram med filtar och brassestolar, fyll termosen med kaffe och ta del av folkfesten. För stämningen under en match är oslagbar, säger Anders Nilsson från Vetlanda Motorsällskap.
- De här korta, intensiva heaten och där emellan den sociala biten, att ta en kopp kaffe och prata med folk. Det blir en happening, säger Anders.
 
 
Sveriges tredje största publiksport
 

En seriematch i Vetlanda brukar ha i genomsnitt 3300 åskådare med en toppnotering på över 9000.

- Inom Jönköpings län är det bara HV71 som kan matcha de siffrorna, säger Mikael Wirebrand från Vetlanda Motorsällskap.

Att sporten är så publik ger ett bra utgångsläge för sponsorer. Mikael Wirebrand menar att man faktiskt har ett starkt näringsliv att tacka för en stor del av framgångarna inom sporten. Inte bara för att man har bidragit med ekonomiska medel. Minst lika viktig är den praktiska insatsen som görs i klubben av erfarna, drivna företagare.
 
Snart dags för säsongspremiär på Vetlanda Motorstadion. Mikael Wirebrand (tv)
och Anders Nilsson (th) tror på en vinnande säsong.
 
Aktivt näringsliv
 

- Många är delaktiga i styrelseuppdrag för klubben eller jobbar fysiskt på andra sätt i verksamheten. Vi har elfirmor, rörfirmor - ja i princip någon från varje bransch som är aktiv och delaktig och tycker att det är roligt med speedway, säger Mikael.

Som företagare får man också mycket tillbaka, exempelvis i form av VIP-arrangemang. Ett klassiskt VIP-paket på Vetlanda Motorstadion kan innehålla allt ifrån rundvandring i depån, läktarplats och buffé till ett möte med kvällens gäst. Lika uppskattat som personalaktivitet som för kundbesök och leverantörsträff.
 
VIP-arrangemang som lockar
 

Närmast väntar ett VIP-arrangemang den 21 april, "Press & Practice", då samtliga sponsorer inbjuds till Vetlanda Motorstadion.

- Vi bjuder på lunch och presenterar laget för 2009. Det är ett viktigt sätt att stärka delaktigheten i klubben, säger Mikael Wirebrand.

Arrangemanget avslutas med en träningsmatch där förarna får visa upp sig både för sponsorer och publik.
 
Folkfest och happening. Seriematcherna är en angelägenhet för hela familjen,
både för att följa sporten och för att få umgås över kaffekoppen.
 
Framgångsrik förening
 
Klubben Vetlanda Motorsällskap bildades 1946 och har tagit fem SM-guld. Genom åren är man Sveriges näst bästa förening framgångsmässigt, strax efter Stockholmslaget "Getingarna". Vid sidan om "Elit Vetlanda" finns ytterligare tre elitserielag i Småland varav alla varit svenska mästare de senaste åren.
 
 
Text & bild: Gabriella Mellergårdh
 Läs mer om Elit Vetlanda »
Boka annons