Svenska English Deutsch Start

Rena hälsokuren på Vetlanda Golfklubb

Vetlanda Golfklubb

Spelsäsongen är i full gång och nu lockar Vetlanda Golfklubb med prisvärda erbjudanden för att fler ska upptäcka sporten.

- Här kan man ta med hela familjen, spela gammal och ung på lika villkor, säger intendent Erik Tejmark.

Morgonsolen lyser välkomnande över greenen och sjön som glittrar där bortom.  Och visst har golf blivit något för hela familjen. En pappa tar med sin lilla dotter i barnvagnen på en runda. Några äldre damer värmer upp med att skjuta några bollar innan det är dags för den återkommande rundan.

- Vi är ju lite äldre och har tid, så vi träffas ofta här, säger Heidi Sommansson och ler.

Allt fler spelar golf

 

Lite längre upp i backen står 12-åriga Felix Teiland och tränar puttar. Han har precis börjat spela golf.

- Men jag ska spela mycket i sommar. Alla mina kompisar gör det, säger Felix.

Erik Tejmark bekräftar bilden. Här på Vetlanda Golfklubb har lågkonjunkturen nästan haft en positiv effekt med hyfsat god tillströmning av spelare.

- Folk har lite mer tid, konstaterar Erik.
 
Indendent Erik Tejmark tror på en uppgång för sporten. Och för att säkra tillströmningen av nya spelare firar  man sommaren med riktigt prisvärda erbjudanden.
 

Prisvärda erbjudanden

 

Och så har det blivit billigare att börja spela. Istället för att lösa ett medlemslån på 10 000 kr kan man köpa en spelrätt för 2500 kr.

- Vi kör också en drive just nu för att rekrytera nya spelare. Du betalar 1995 kr istället för ordinarie 5900 kr vilket är en kraftig rabatt, säger Erik.

Samtidigt söker man också faddrar som kan hjälpa de nya att komma in i spelet.
 

Enda 18-hålsbanan i området

 

Vetlanda Golfklubb har 1200 medlemmar vilket rent statistiskt stämmer bra överens med invånarantalet i kommunen. Det sägs nämligen att ungefär 6 procent av Sveriges befolkning spelar golf.

- Det har ju etablerats otroligt många golfbanor de senaste 10 åren så det kan ha blivit en överetablering. Men vi är den enda 18-hålsbanan i området vilket gör att vi ligger bra till, säger Erik Tejmark.
 
Många seniorer väljer att träffas regelbundet på Vetlanda Golfklubb. En riktig dunderkur för hälsan, både fysiskt och socialt. Fr v: Mechthild Bertram, Margaretha Rydén och Heidi Sommansson.
 

Wärdshuset driver restaurangen

 

Klubben bildades 1983 och anläggningen är byggd på arrenderad kommunal mark. Närmaste granne är Östanå Wärdshus som i år driver golf-restaurangen. En nyhet som Erik Tejmark tror kommer att uppskattas.

- En annan nyhet i år är att vi har ändrat slingan så att du kommer in vid restaurangen redan efter nio hål, säger Erik.

Kommunens näringsliv är aktivt vilket är positivt för Vetlanda Golfklubb, både genom sponsorbidrag och företag som väljer att lägga kundmöten och företagsaktiviteter ute på banan. Klubben samarbetar också med Centralhotellet, Stadshotellet och den intilliggande campingen när det gäller att erbjuda rena greenfee-paket.
 
Ny på banan. Felix Teiland är 12 år och ser fram emot att lära sig spela golf i sommar.
 
 
Text & bild: Gabriella Mellergårdh
 

 Läs mer om Vetlanda Golfklubb »
Boka annons