Svenska English Deutsch Start

Från VEÅ AB till MW Power

MW Power AB

VEÅ AB i Sävsjö byter namn till MW Power AB. Företaget ingår sedan 2009 i den finska koncernen och stärker nu positionerna på marknaden med ett bredare sortiment av pannor och större flexibilitet när det gäller bränslen.
 
- Vi kan offerera större pannor och även erbjuda biobränslen, exempelvis flis från skogen, säger Thomas Claesson, marknadschef.
 
Servar industrier och fjärrvärmeverk
 
Företaget som startades 1936 i Jönköping har gått från att vara leverantör av små vedeldade lågtryckspannor för jordbruk och militära fältkök till att idag serva stora industrier och fjärrvärmeverk med högtryckspannor upp till 60 MW effekt, vilket motsvarar ungefär 3000 normalstora villor i effekt.
 
Fördubblad omsättning senaste åren
 
MW Power i Sävsjö tillverkar främst eldrörpannor och vattenrörpannor, varav de förstnämnda funnits med i sortimentet sedan 60-talet. Sedan start har man levererat ungefär 3000 pannor. Idag, med en ökande efterfrågan på de riktigt stora pannorna, levererar man cirka 50 per år. Omsättningen ligger på cirka 100 miljoner och företaget har 47 anställda.
 
Stora pannor på upp till 60 MW effekt tillverkas av MW Power i Sävsjö. Här inspekterar Thomas Claesson arbetet med en panna på 30 MW som ska levereras till Perstorp AB i Stenungsund.
 
Från idé till färdig produkt
 

Företaget har 9000 kvadratmeter produktionsyta och lyftkapacitet på 50 ton med 10 meters fri höjd.

- Det unika med VEÅ/MW Power är att vi gör pannan från idé till färdig produkt inklusive design, konstruktion, tillverkning, montage och igångsättning. Självklart kan vi också komplettera utrustningen efter behov så att kunden får en komplett lösning, säger Thomas Claesson.

Företaget erbjuder dessutom tjänster inom uthyrning av pannor samt service och reparationer.
 
Miljö och kvalitet i fokus
 

MW Power arbetar i en bransch där miljöfrågorna ständigt står i fokus.

- Självklart är vi kvalitets- och miljöcertifierade. Leveranserna är ofta förenade med krav på hur mycket koldioxid och kväve pannorna släpper ut. Därför känns det naturligt att också produktionen av pannorna sker på ett så miljövänligt sätt som möjligt, säger Thomas Claesson.
 
MW Powers anläggning Perstorp Oxo AB i Stenungsund.
 
 
Text & bild: Gabriella Mellergårdh

Läs mer om MW Power AB »
Boka annons