Svenska English Deutsch Start

Vetlanda Trävaror stärker positionerna som ledande bygghandel

XL Bygg Vetlanda Trävaror AB

Nytt namn - men samma höga kvalitét, kunnande och servicegrad. Vetlanda Trävaror är nu en del av XL-BYGG, Skandinaviens största kedja av fristående bygghandlare.
 
Verksamheten pågår för fullt på innergården hos Vetlanda Trävaror/XL-BYGG. Här plockas, kapas, lastas och packas. Kunderna får - liksom alltid - praktiska råd av erfaren och utbildad personal. Här finns till och med certifierade träexperter som hjälper till med allt ifrån val av virke och dimensionering till råd när det gäller byggmetoder och verktyg.
 
Skandinaviens största byggkedja
 

XL-BYGG, en riktig bygghandel. Så står det på ägaren Johan Aronssons tröja. När man i april 2009 blev ett av 270 fristående företag i Skandinaviens största kedja innebar det ett lyft för en redan väletablerad och stark bygghandel.

- Inköpen blir lättare och vi får hjälp med marknadsföring vilket blir positivt för alla, säger Johan Aronsson.
 
En riktig bygghandel.  Vetlanda Trävaror har fått ny kostym och stärker positionerna i branschen. Ägaren Johan Aronsson har sett flera positiva år av tillväxt.

Positiva år av tillväxt
 

Företaget startades 1972 av Johans far. Till en början var man bara ett hyvleri men allt eftersom förfrågningar kom från kunderna växte byggmaterialdelen för att till sist helt ta över. Johan Aronsson tog över verksamheten 2004 och har redan sett flera positiva år av tillväxt. Idag har man 13 anställda och omsätter ca 40 miljoner.

- 2007/2008 var fruktansvärt bra år. Januari och februari har det varit en nedgång men å andra sidan har vi ju haft riktig vinter i år. Och visst ser vi nu att vi får hjälp av ROT-avdraget, säger Johan.
 
Personlig service viktigt
 

XL-BYGG tycks vara det självklara valet för kunderna i Vetlanda. Johan tror att det beror på företagets höga servicegrad.

- Vi är det glada och positiva företaget! säger han.

Målet är att erbjuda kunden samma personliga service som på "den gamla goda tiden". Oavsett om det gäller bygg, verktyg, färg, hushåll eller vitvaror. Sortimentet är välsorterat av prisvärda och högkvalitativa produkter från Sveriges ledande leverantörer.

Trivs Johan Aronsson själv på jobbet? Han ler.

- Jag jobbar 14 timmar om dan så jag kan inte säga annat. Frugan undrar ibland om jag inte ska ha en säng där!
 
Personlig service som på den gamla goda tiden, det är ett signum för XL-BYGG/Vetlanda Trävaror. Janne Nordström och Johan Aronsson hjälper kunden att lasta.
 
 
Text & bild: Gabriella Mellergårdh
 
 

Läs mer om XL Bygg Vetlanda Trävaror AB »
Boka annons