Svenska English Deutsch Start

Facebooklansering och samarbetsavtal lyfter Elit Vetlanda

Elit Vetlanda

Med en av de absolut bästa säsongerna i ryggen laddar Elit Vetlanda för 2010. Nyförvärv i förartruppen och spännande samarbetsavtal borgar för en intressant vår och sommar.
 
Solen strålar från en klarblå himmel och gnistrar ikapp med snön som täcker hela Motorstadion. En sådan vinter har sällan skådats men nu ska snön bort. En hjullastare och två lastbilar kör i skytteltrafik för att skotta banan ren inför kommande säsongspremiär. Den 16 april, körs första tävlingen och 4 maj är det dags för första elitmatchen.
 
Anders Nilsson från Vetlanda Motorsällskap tror på våren - och på Elit Vetlandas framgång under 2010.
 
Potential för framtiden
 

- Så vi ska ju vara igång inom en månad och helst tidigare för träning, säger Anders Nilsson och kisar mot solen.

Jo sommaren känns långt borta en snöig marsdag, men säsongen närmar sig med hast. Anders berättar om klubbens två nyförvärv med potential för framtiden. Och fjolåret ger råg i ryggen för hela klubben.

- Vi vann ju grundserien och fick några nya yngre förare som visade att de vill vara med här framöver, konstaterar Anders.
 
Bra säsong i ryggen
 

Ekonomiskt gick säsongen 2009 med nästan en halv miljon i vinst, trots att man inte gick till final och trots att en hemmamatch blev inställd på grund av motståndarlagets konkurs.

- Men ungdomslaget tog guld, och flera av dem som var med och vann ungdomsguldet går upp på stor cykel i år, säger Anders hoppfullt.

Ett nytt samarbetsavtal på ungdomssidan ger också fartvind inför säsongen. Det är Nässjö som återupptar sin verksamhet efter att ha legat nere några år.

- Det är kanonroligt för hela sporten att de kommer tillbaka, säger Anders.
 
Satsar på sociala medier
 

För gamla och nya Elit Vetlanda-fans finns det numera också möjlighet att följa klubben via Facebook. Att synas och höras på sociala medier blir allt viktigare också inom idrotten.

- Vi hoppas på många fans. Är intresset lika stort som på matcherna så kan det ju bli en hel del, säger Anders.
 
Efter en rekordvinter förbereds Vetlanda Motorstadion för en ny säsong.
 
 
Text & bild: Gabriella Mellergårdh

Läs mer om Elit Vetlanda »
Boka annons