Svenska English Deutsch Start

Hjälper kunden med kreativa konstruktioner

Cadmen Konstruktion AB

Från avfallshantering och reklamskyltar till processanläggningar och kabelklippare. Cadmen Konstruktion i Nässjö har uppdrag inom de mest varierande branscher.

- Det är en kreativ process, att växla mellan olika kunder och hitta lösningar, säger Joacim Ingbrant, konstruktör.
 

Cadmen Konstruktion inriktar sig framför allt på maskinkonstruktion och mekanisk konstruktion. Men lika ofta åtar man sig andra typer av rituppdrag inom såväl projektering och produktutveckling som visualiseringar och sprängskisser.

Kundfloran är bred och många har hängt med under lång tid.
 

Konsultfirman Cadmen Konstruktion har snart 20 år i branschen. VD Peter Andersson ser en positiv uppgång under 2010.

 
Arbetar världen över
 

- Vi jobbar exempelvis mycket inom regummeringsindustrin i samarbete med Recamic Services, ett franskt dotterbolag till Michelin. Vi har ritat mängder av maskinutrustning och vårt arbete finns i ett 50-tal fabriker världen över, säger VD Peter Andersson.

En växande bransch är avfallshantering med vakuumteknik där marknadsledande Envac har varit kund hos Cadmen Konstruktion sedan 1996. Soprum och soptunnor ersätts med nedkast anslutna till en sopsugsanläggning som transporterar avfallet till en sopterminal. Affärsidén lanseras i bostadsområden och stadskärnor likväl som på sjukhus och köpcentrum.

- Vi gör konstruktionsritningar och projekterar hela anläggningar. Envac växer kraftigt över hela världen, det är ju ett smidigt, säkert och miljövänligt system, och vi är glada att få vara med i processen, säger Peter Andersson.
 
Bord med linjal och delningsanordning.
 
Stark lokal förankring
 

Samtidigt som man arbetar med globala lösningar är Cadmen Konstruktion en ofta anlitad samarbetspartner i det lokala näringslivet. Man har utvecklat reklamskyltar på uppdrag av Triple Sign i Vrigstad, ritat trapp- och gångsystem för Sapa i Vetlanda och tar fram tillverkningsritningar för Sävsjösläpet.

- Många mindre företag har ingen egen ritavdelning och där kan vi gå in och hjälpa dem med det. Nu när det har varit tuffare tider är det lättare för många att hyra in personal än att anställa, konstaterar Peter Andersson.

Cadmen Konstruktion startade verksamheten mitt i lågkonjunktur och bankkris 1991. Med snart 20 år på marknaden är de nu på väg ut ur ytterligare en period av lågkonjunktur.
 
Ser en uppgång under 2010
 

- Vi jobbar framför allt mot svensk tillverkningsindustri som ju har drabbats hårt i krisen. Men vi har ändå sett en bra återhämtning under slutet av 2009 och hittills under 2010 har vi haft fullt upp, säger Peter Andersson.

Joacim Ingbrant konstaterar att deras mångåriga erfarenhet i branschen ger styrka och stabilitet.

- Vi är snabba och smidiga att arbeta med. Många av våra kunder har vi jobbat kontinuerligt med i 10-15 år och de känner sig trygga med oss. Vi kan deras produkter och vi ger lite nya infallsvinklar som kunden inte alltid ser.
 
Eriksbergsområdet i Göteborg.Nedläggning av soprör.
 
 
Text: Gabriella Mellergårdh Bild: Cadmen Konstruktion

Läs mer om Cadmen Konstruktion AB »
Boka annons