Svenska English Deutsch Start

Väl rustade för en uppgång

Ekenäs Metallprodukter AB

Ekenäs Metallprodukter rustar för uppgång. Med fortsatt styrka inom kapning och trumling går man framåt med vad som kan bli en riktig stororder.
 
- Vi har redan levererat 1000 enheter till Eliasson & Lagerström genom vår huvudkund SAPA och det kan i slutändan bli uppemot 50 000 enheter, säger Johan Ottosson som arbetar med order och planering.
 
Starka inom småbitskapning
 

Utvecklingen inom solfångarbranschen borgar också för möjligheter. Ekenäs Metallprodukter levererar hörnvinklar till rambyggen för såväl solfångare som duschkabiner.

- Inom nästan allt som har att göra med småbitskapning är vi rätt starka, säger VD Kjäll Ottosson.

 
Allt fler beställningar
 

Lågkonjunkturen innebar vissa nedskärningar för Ekenäs Metallprodukter på personalsidan vilket är kännbart för ett litet familjeföretag. Men 2010-talet tycks så här långt bjuda på varmare vindar.

- Det verkar som om det har lossnat nu, säger Jonny Ottosson, produktionsansvarig.

Ketchupeffekten ligger inte långt borta, menar han.

- Man märker att marknaden är så känslig. Så fort det börjar pratas om att "nu vänder det" så kommer beställningarna. Nu märker man också att kunden har lättare att öka på i antal. Men om man tidigare väntade in i det sista med beställningarna så är det fortfarande lika bråttom, man ville gärna haft bitarna redan igår! säger Jonny och skrattar.
 
Vårda kunder och personal
 
Business as usual alltså, och för Ekenäs Metallprodukter handlar det om att vårda de kunder och den personal man har. Ett lokalt förankrat familjeföretag som tror på förvaltarskap.
 
Kapning och trumling av aluminiumprofiler är styrkan inom Ekenäs Metallprodukter. Kapen har kapacitet upp till 400x225 mm.
 
 
Text & bild: Gabriella Mellergårdh

Läs mer om Ekenäs Metallprodukter AB »
Boka annons