Svenska English Deutsch Start

Hjälper kunden med IT och Telecomlösningar

Meny Telecom AB Sävsjö-Vetlanda-Växjö-Åseda

Meny Telecom hjälper kunden att hitta anpassade lösningar inom telekommunikation, IT och elektronik. God kommunikation både internt och externt är nyckeln till all framgång.
 

- Vår affärsidé är enkel, att leverera kommunikation i olika former till företag och organisationer med stöd av bra samarbetspartners.

Det säger Björn Lindberg, delägare i Meny Telecom. Företaget är stadigt förankrat i hjärtat av Småland med butiker, service- och installationsanläggningar samt säljkontor i Växjö, Vetlanda, Åseda och Sävsjö. Bland kunderna finns allt ifrån ensamföretagare till kommun och landsting.
 
God kommunikation är vägen till framgång, det menar Björn Lindberg, Meny Telecom. "Vi hjälper företag och organisationer att definiera behoven och att hitta rätt lösning. "
 
Telekommunikation nyckeln till kundkontakt
 

- Typkunden är ett litet tillverkande företag eller en mekanisk industri som har behov av att lösa sin interna kommunikation, säger Johnny Ericsson, också han delägare i Meny Telecom.

Telekommunikation är ofta nyckeln till en ny kundkontakt, alla företag behöver ju telefoni, både fast och mobil. Ute hos kund kan man sedan definiera många andra behovsområden, exempelvis en kameraanläggning för övervakning eller radiokåpor till personalen.
 
Kundnyttan i fokus
 

- Vi jobbar lösningsfokuserat. Kundnyttan står alltid i fokus och många gånger kan vi hjälpa till med kostnadsbesparingar, säger Björn Lindberg.

Efterfrågan på nya tjänster inom mobil telefoni är stor. Marknaden kommer ständigt med nya gränssnitt och på stark frammarsch just nu är pekmobilerna. Men marknaden  idag har stort fokus på ungdomar. För att hitta bra, anpassade funktioner för entreprenörer krävs fingertoppskänsla och god kännedom om utbudet. Här vill Meny Telecom stå till tjänst.
 
Ser positivt på framtiden
 

- Vi märker också att behoven är stora inom växeltelefonin. Med den nya växelutrustning vi levererar idag kan du få med datorstödda applikationer som förenklar arbetet. Tjänstebaserad växeltelefoni och mobila lösningar för växelhantering är också områden som växer starkt, säger Björn Lindberg.

Telias utfasning av ISDN Duo har blivit ett bekymmer för många företag men samtidigt ser man hur vägen banas för ny IP-teknik.

- Många behöver hitta nya långsiktiga lösningar. Det här jobbar vi mycket med just nu, att fånga upp behoven och hjälpa kunden, säger Björn Lindberg.

I skuggan av finanskris och lågkonjunktur börjar företagen sakta ana en uppgång, och så även Meny Telecom.

- Under det sista halvårets kundbesök har vi känt oss väldigt välkomna. Vi har många offerter ute och ser väldigt positivt på framtiden, säger Johnny Ericsson.
 
Mobil telefoni är i ständig utveckling. Johnny Ericsson visar en ny telefon som förenklar arbetet. "Här har man hela affärssystemet med sig på fickan" säger Johnny.
 
 
Text & bild: Gabriella Mellergårdh

Läs mer om Meny Telecom AB Sävsjö-Vetlanda-Växjö-Åseda »
Boka annons