Svenska English Deutsch Start

Nyrekrytering på agendan för golfklubben

Vetlanda Golfklubb

Efter en kall vår höjer Vetlanda Golfklubb temperaturen med flera prisvärda erbjudanden och paket för hågade golfare. Prognoser om minskad tillströmning av utländska turister i Sverige tycks inte påverka nämnvärt.
 
- Många av de danskar och tyskar som besöker oss är långtidsboende i området. Sen hoppas vi förstås på att fler svenskar stannar hemma och turistar här i sommar, säger intendent Erik Tejmark.
 

Prisvärda erbjudanden

 

Förra årets kraftigt prissänkta nybörjarpaket för 1995 kr ligger kvar även i år. Och på turistsidan kan ett paket på 395 kr/person - boende, frukost och spel inkluderat - locka nykomlingar.

- Vi har även pröva-på-dagar för företag i samarbete med Östanå Wärdshus, berättar Erik Tejmark.
 
Erik Tejmark ser ett ökande intresse för golf, inte minst på företagssidan. Därför arbetas det aktivt för att golf ska kunna räknas som friskvård på jobbet.
 

Ökande intresse för sporten

 

Han ser positivt på nyrekryteringen till sporten. Redan nu har klubben knatteverksamhet från 5 år och framöver kommer man att inleda ett samarbete med kommunens idrottsskola som riktar sig till Vetlandas 2:a-klassare.

- Vi tror att det är ett yngre garde på gång. Många vuxna nybörjare är i 40-årsåldern och de tar gärna med sig sina barn i skolåldern. Det här är ju en sport som man kan utöva tillsammans, säger Tejmark.
 

Golf som friskvård

 

Friskvårdsaspekten är viktig, menar han. Det handlar både om fysisk aktivitet ute i naturen och om ett socialt samspel med andra. Ett koncept som bevisligen är uppskattat av allt ifrån knattar till pensionärer. Att golf precis som segling, ridning och utförsåkning inte räknas som avdragsgill friskvård för företagen är förstås en nackdel. Orsaken är att sporterna räknas som dyra och/eller kräver specifik kringutrustning. Men Erik Tejmark tror på en snar förändring.

- Det jobbas hårt på att få igenom ett godkännande. Jag tror att man behöver se över systemet och införa någon form av friskvårdspeng. Och får man det att gå igenom kommer vi att se ett lyft på företagssidan för det finns ett stort intresse att pröva på.
 
 
Text & bild: Gabriella Mellergårdh

Läs mer om Vetlanda Golfklubb »
Boka annons