Svenska English Deutsch Start

Industriverktyg tillverkas på Forsa Mekaniska

Forsa Mekaniska

-Vi står till tjänst för plåtindustrin. För att lösa deras problem och säkra deras produktion, säger Magnus Holm.
 
Göran Johansson har lång erfarenhet och goda kunskaper inom branschen.
 
Både Magnus Holm, som äger Forsa Mekaniska, och Göran Johansson, som är anställd, har lång erfarenhet och hög kompetens i branschen. De är båda två lite av uppfinnare och det är något som krävs vid tillverkning av verktyg.
Forsa Mekaniska har sin styrka i hög kompetens och att de gör både en- och flerstyckstillverkning av verktyg enligt Göran Johansson och Magnus Holm.
 
- Detaljerna finns ofta klara, fast ibland bara på ritning, och då skapar vi verktyget för ihopsvetsningen, säger Göran.
- Allt vi gör är bara specialprodukter. Och vår styrka är att vi har både en- och flerstyckstillverkning, säger Magnus.
 

Tillverkning för all typ av metallindustri

Tillverkning av pressvetsverktyg, fixturer i pelarställ, punktsvetselektroder, styrpinnar i keramik och stål är deras specialitet. Till det kommer ytterligare delar som elektrodhållare och bladledare. Verktygen tillverkas i material som väljs efter vad de ska användas till. Deras kunder är i första hand bildindustri. Men enligt Magnus finns inga hinder att jobba mot all typ av metallindustri.
 
På Forsa Mekaniska AB tillverkas bland annat ekektrodhållare, tippspärr, kedjelänk, elektord, medbringare, dragklack, propphylsa och mycket annat.
Verktyg för motståndssvetsning specialtillverkade av Forsa Mekaniska AB
 

Företag i Sävsjö i Småland

Att driva företag i Sävsjö kommun och i Småland är positivt.
- En liten kommun innebär ofta små kostnader. Och hela Småland är industritätt och då passar vår verksamhet bra här, säger Magnus. Redan i startläget har de kunder i bland annat Sävsjö, Olofström, Umeå och Göteborg och de har fler på gång. Avståndet från Forsa till kunden spelar ingen roll enligt Magnus och Göran. Och att företaget ligger på landsbygden ser de inte som några bekymmer. Leveranser till och från företag fungerar överallt, oavsett om det är på landet eller i tätorten.
 
Trots den svåra tid som fordonsindustrin gått igenom tvekar inte Magnus och Göran att satsa just där.
- Det är den branschen som är framtiden nu. De är snart på gång med nya modeller och då behövs verktygen. Det är då vi kommer in i bilden, säger Magnus.
 

Viktigt med samarbete

På Forsa Mekaniska är samarbete viktigt för att lösa problem.
- Jag vill samarbeta med våra kunder, det fungerar så mycket bättre om vi hjälper varandra. Samarbete är ofta småföretagens styrka, säger Magnus.
De Magnus har tidigare utfört en del legotillverkning i verkstaden i Forsa och kommer delvis fortsätta med det. Samtidigt vill han ta fram egna produkter, egna prototyper, att lansera på marknaden.
-Vi står till tjänst för plåtindustrin. För att lösa deras problem och säkra deras produktion, säger Magnus Holm.
 

Expandera i framtiden

Forsa Mekaniska är beredda att expandera om framtiden blir vad de hoppas. Och med den positiva grundsyn som de har, både Magnus och Göran, så kommer det bli verklighet.
- Vi börjar i liten kostym och med låga kostnader så får vi se vad som händer, säger Magnus Holm.
 
Text och Bild Lillian Andersson
 

Läs mer om Forsa Mekaniska »
Boka annons