Svenska English Deutsch Start

Vetlanda Elit

Elit Vetlanda

SM final för Elit Vetlanda

Efter en spännande kvartsfinal och semifinal så står Elit Vetlanda inför nästa steg. Final mot Lejonen från Gislaved.

Dackarna var favoriter från början men i semifinalen var Elit Vetlanda starkast och nu står fokus på att vinna finalen över Lejonen

Det blev en mycket knapp förlust i grundserien för Elit Vetlanda, men endast två förarpoängs marginal blev de tvåa.

-Ekonomiskt innebar det att vi inte fick de 100000 kronor som man får om man vinner. Men sportsligt har vi tagit igen den förlusten med råge, säger Mikael Wirebrand som är sponsoransvarig.
 
 
 

Stort intresse för speedway

Nu är intresset för riktigt bra speedway stort i Vetlanda, vilket märks i den enorma efterfrågan på biljetterna. Klubben hade ett publiktapp under grundserien och utvärderingen av orsaken pågår.

-Men nu märker vi ett himla sug, ett sug vi märkte redan inför kvartsfinalen. Nu vill man vara på plats, säger Mikael Wirebrand.

Normalt är det inte mycket förköp men i årets slutspel har biljetterna frågats efter på ett annat sätt än tidigare.

-Vi bestämde oss för att köra stenhårt inför både kvartsfinal och semifinal och det har verkligen gått hem. Vårt VIP-event är i stort sett slutsålt, det finns bara några ströplatser kvar, säger Mikael Wirebrand.

Både förare och klubben laddar inför den spännande semifinalen.

-Generellt är det en häktisk period just nu, inte bara i Sverige. Det är GP i helgen och slutspel i Polen. Vi är i slutet på säsongen och förarna är pressade från alla håll. Det jag hoppas mest av allt just nu är att alla är hela och friska, säger Bosse Wirebrand.
 

Att möta Dackarna i semifinal är dessutom ett extra plus.

Elit Vetlanda på väg mot toppen!-Det är det bästa i derbyväg man kan få i speedway. Det är i stort sett som att åka på en GP-tävling. Bättre heat än de som körs i Målilla på tisdag och i Vetlanda på onsdag kan man inte se i speedway, säger Mikael Wirebrand.

Att SM-guldet hägrar är självklart men Elit Vetlanda vill inte ta ut något i förtid. Sponsormässigt betyder ett guld mycket och enligt Mikael Wirebrand så är en topplacering naturligtvis även en ekonomisk vinst.

-Visst vore det fantastiskt roligt om det gick hela vägen. Vi märket ett sug i hela stan, både bland handlare, sponsorer och fans just nu och det är riktigt roligt, säger Mikael Wirebrand.

När det gäller framtiden berättar Bosse Wirebrand att det finns förnyat kontrakt med Thomas H Johansson och att Jakob Torsell och Henrik Lindqvist är på väg upp. Men på grund av otydliga regler från förbundet är det svårt att säga hur 2011 kommer att ser ut.

-Men sett till klubben så ska vi vara ett topplag. Och det kommer vi att bli både i år och jobba för att bli även nästa år, säger han.

Text: Lillian Andersson

Läs mer om Elit Vetlanda »
Boka annons