Svenska English Deutsch Start

Starkt varumärke vinner ny mark

Baazar Coffee & Home

Kanske har du redan läst om Baazar i tidningar som Femina och Hus&Hem. Även Lulu Carter från TV-programmet Äntligen Hemma har valt att använda inredning från Baazar Coffee & Home i programproduktionen.

- Vi tycker det är oerhört kul! Många hör av sig från olika medier när de ska styla ett rum eller hus. Den senaste tiden har vi levererat till flera tv-personligheter, olika artister och tv-bolag, säger Mikael Torstensson, vd.

Unikt sortiment med bredd

Antika kinesiska möbler har haft medvind en längre tid inom svensk inredning - och långt tidigare internationellt sett. Ändå andas möblerna unicitet eftersom de ofta är handplockade och har en speciell historia. Exempelvis det gamla skrivbordet från Bejing som i många år användes av en fiskare som rensbord och därmed fick en unik patina.
 

 
-Under den kinesiska kulturrevolutionen beslagstogs väldigt mycket av de möbler vi säljer idag. Möblerna var ett uttryck för finkultur och mycket förstördes, annat samlades in i stora hangarer som delvis finns kvar än idag. Andra möbler delades så småningom ut till folket, som det antika skrivbordet, berättar Mikael.
 

Bygger upp varumärket

Baazar hittar sina möbler runt om i Kina, Tibet och Mongoliet. Sortimentet är unikt och mycket bredare än vad andra aktörer på marknaden kan erbjuda, säger Mikael. Och just den unika prägeln har varit viktig för att bygga upp Baazar som ett starkt varumärke, menar han. Andra viktiga aspekter är rätt prisnivå, väl fungerande distribution och publicitet i rätt sammanhang.

- Allra viktigast är att tro på det själv, tycka om det du gör och ha roligt. Annars fungerar det inte i längden, säger Mikael.

Uppskattad julutställning i Sävsjö

 

Och visst märks det att Mikael och hans fru Elisabeth trivs när de tar emot kunder i det gamla stationshuset i Sävsjö. När Baazar inledde årets julhandel med utställningen "From China with love" botaniserade omkring 500 personer i butikens tre våningsplan, totalt 17 rum fyllda med inredningsnyheter och massor av julstämning. Hela stationsområdet var pyntat med ljus, julgranar och växter och där inne bjöds också på småvarmt att äta.

Text och bild: Gabriella Mellergårdh

Läs mer om Baazar Coffee & Home »
Boka annons