Svenska English Deutsch Start

Vill satsa på flisanläggningar

Landsbro Smide AB

Förra året satsade Landsbro Smide på en kantpress och ökad industriservice. En lyckad satsning har det visat sig.
-Vår specialitet är problemlösning och vi kan hjälpa till med det mesta. Och fler och fler industrier hittar oss, säger Patrik Ericsson, företagets ägare och VD.
Landsbro Smide rycker in när sågverksmaskiner går sönder, de servar entreprenad- och lantbruksmaskiner och i vinter har de fixat en och annan snöplog. Samtidigt som de tillverkar allt från små detaljer till inredningar i lagerlokaler.
-Det är mycket som inte finns färdigt och det är då vi kommer in. Vi kan göra det mesta, från det lilla till det stora.
Landsbro Smide tillverkar balkar, stolpar bla.
Med en testbit visar Patrik Ericsson ett litet prov på vad den nya kantpressen kan göra.
 

Nyanställt

Trots att det kan vara svårt att hitta personal till ett företag som Landsbro Smide har Patrik Ericsson utökat styrkan med två nyanställda.
-Det finns inga utbildningar till yrket och det är därför det inte är så lätt. Man får lära sig själv och av varandra. Grabbarna åker ut till en industri och vet inte hur de ska lösa det problem som uppstått. Då gäller det att var sin egen arbetsledare och lösa problemet på plats så att kunden blir nöjd, säger Patrik Ericsson.
 

Byggnadssmide

Mycket av Landsbro Smides arbete syns inte. Stora delar av produktionen är balkar som byggs in i huskonstruktioner.
-Nära hälften av företagets inkomster är byggnadssmide till husfabrikerna i regionen. Samtidigt behöver de också en del service på sina maskiner och då finns vi direkt till hands.

Flisanläggningar

Inför 2011 och 2012 räknar Patrik Ericsson med att den uppgående konjunkturen håller i sig. De får fler kunder inom industriservice, entreprenad- och lantbruksmaskiner och kanske framför allt på flisanläggningar.

-Vi gör hela anläggningen, från tillverkning av varje del till montering. Och vi har redan gjort både mindre anläggningar till företag och hela värmeverk. Vi gör det kunden vill ha, problemlösning är vår specialitet, säger Patrik Ericsson.
 
 
Kantpressen var 2010 års investering och den enkla testbiten, som Patrik Ericsson snabbt bockar till, visar bara en aning på vad maskinen kan göra. 

Text och bild: Lillian Andersson

Läs mer om Landsbro Smide AB »
Boka annons