Svenska English Deutsch Start

Här gäller snabbhet och enkelhet

Meny Telecom AB Sävsjö-Vetlanda-Växjö-Åseda

Anläggningar på flera adresser, fyra olika telefonsystem och mycket både fasta och rörliga kostnader. Det ville MP Bolagen i Vetlanda bli av med och sökte därför en ny telefonilösning. Efter kontakt med Meny Telecom var det ingen tvekan.

Meny Telecom
Ulf Carlson, säljare på Meny Telecom, hjälpte MP Bolagen med nytt telefonsystem till företagets anläggningar i Vetlanda och Ekenässjön. I bakgrunden Björn Lindberg, Meny Telecom och Torbjörn Hägg, ekonomichef på MP Bolagen

-Vi har ett motto hos oss som heter snabbhet och enkelhet. Och det lever även Meny Telecom upp till och det var det som avgjorde valet när de blev vår leverantör, säger Torbjörn Hägg, företagets ekonomichef.

Hög kravnivå

Kravet var ett telefonsystem som täckte hela behovet för telefoni.

-MP Bolagen har en hög kravnivå. Och det är funktionalitet som hela tiden har varit det viktigaste. Samtidigt kunde vi visa på att det nya systemet i stort sett finansierades genom att vi kunde ta bort många abonnemang med fasta kostnader, säger Björn Lindberg på Meny Telecom.

Meny Teleecom leverar kommunikationer.De lämnade mycket snabbt offert på en komplett lösning med tydliga uppgifter om vad som ingick i ett nytt system, allt med en separat prisuppgift.

-Vi talar om vad varje delmoment kostar. Det gör vi för att vi vill vara tydliga mot kunden, säger Björn Lindberg.

Enligt Torbjörn Hägg så hade inte Meny Telecom det lägsta priset men de hade den bästa lösningen och då var det ingen tvekan.

-Något som också är viktigt för oss är den lokala anknytningen. En diger referenslista och deras snabba hantering avgjorde valet att byta leverantör för vår telefoni, säger Torbjörn Hägg.

Torbjörn Hägg (i mitten) på MP Bolagen är mycket nöjd både med telefonsystemet och med den service företaget fick av Ulf Carlson och Björn Lindberg på Meny Telecom.
 

Full kontroll

Genom att delvis använda befintlig teknik, koppartrådslösningar, IP-telefoni och befintliga dataledningar, som kopplades samman med ny teknik fick MP Bolagen ett sammanhållet system med full kontroll.

Meny telekom hos MP-bolagen-Ofta är det telefonisterna som blir mest nöjda. De ser verkligen skillnaden, säger Ulf Carlson, säljare på Meny Telecom.

Maria Johansson är telefonist på MP Bolagen och hon har, genom en applikation i datorn, full kontroll över samtal och närvaro, oavsett om personalen finns i Vetlanda eller i Ekenässjön. Det ger en snabb och effektiv information till företagets kunder och leverantörer och även till personalen.

-Vi valde från början att testa applikationen på några få medarbetare men upptäckte väldigt snart hur bra det var. Nu har alla som har en dator systemet inkopplat och det innebär bland annat att man inte ringer några interna samtal i onödan, säger Torbjörn Hägg.
 

Att ha full kontroll över alla telefoner direkt i datorn är smidigt tycker Maria Johansson som är telefonist och som passar på att ställa lite frågor till Ulf Carlson från Meny Telecom.

Långsiktig lösning

Installationen gjordes under sommaren 2010 och den första augusti var telefonsystemet i full gång. Ett system som är en långsiktig lösning, anser både Torbjörn Hägg på MP Bolagen och Björn Lindberg och Ulf Carlson på Meny Telecom.

Text och bild: Lillian Andersson

 

Läs mer om Meny Telecom AB Sävsjö-Vetlanda-Växjö-Åseda »
Boka annons