Svenska English Deutsch Start

Vaktbolaget som har koll

Höglandets Bevakningstjänst AB

Bengt Weckfors är inne på tredje året som väktare på Höglandet och ångrar inte ett ögonblick att han tog steget in i bevakningsbranschen. Höglandets Bevakningstjänst är det lokala bevakningsföretaget som har vuxit och utvecklats.

Som före detta polis vet Bengt Weckfors hur viktigt det är med brottsförebyggande åtgärder och där har väktaren en viktig roll att fylla.

-Bara genom att synas förebygger vi brott. Att komma i uniform och rondera ett område är klart förebyggande. Även när vi rullar genom bostads- eller industriområden syns våra bilar väl. Samtidigt är våra väktare två ögon som ser vad som händer och sker, säger Bengt Weckfors.

Höglandets Bevakningstjänst erbjuder olika tjänster till sina kunder. Mest handlar det om rundvandring på företagen men också att finnas på plats vid stängningsdags.

Service och flexibilitet

På Nässjö Läkarhus sitter Höglandets Bevakningstjänsts skyltar utanför dörren.

-Vi valde Höglandets Bevakningstjänst för att de är ett lokalt företag som kan orten. De ger oss en otrolig service, säger Malin Lundberg, biträdande VD på Nässjö Läkarhus.
Höglandets Bevakdningstjänst i Nässjö

Hon berömmer inte bara företagets service utan också att de sätter kunden i centrum.

-Vi har under den tid som vi varit kunder hos Höglandets Bevakningstjänst ändrat en del av våra rutiner. Det har aldrig varit några problem, de är väldigt flexibla och väldigt pålitliga. Deras väktare är uppskattade av vår personal som känner en trygghet i och med att de finns här hos oss vid olika tider på dygnet, säger Malin Lundberg.

Kameror och väktare

Bevakningen i samhället har ökat med hjälp av tekniska hjälpmedel. Men även om allt fler övervakningskameror sätts upp så ökar efterfrågan på den personliga bevakningen, enligt Bengt Weckfors.

-Våra kunder vill ha både kamera och väktare. Allt för att få en extra säkerhet, säger han.

Från att ha varit ett rent Höglandsföretag har de vuxit och samarbetar idag med Ostkustens Bevakningstjänst i Kalmar län. De har lett till att de kan erbjuda fler tjänster. Bland annat arbetar de som arrestantvakter och det finns även hundförare bland väktarna.

Utvecklingsmöjlighet

Framtiden innebär bara möjligheter enligt Bengt Weckfors.

-Jag ser att vi på Höglandets Bevakningstjänst inte bara gör uppdrag direkt mot kund utan också som samarbetspartner med andra säkerhets- och bevakningsföretag. Vi kan också tänka oss att utveckla uppdragen med fastighetsjour. Det är våra kunder som sätter ramarna och vi hittar tillsammans en passande lösning för att de ska känna att säkerheten är den bästa till rätt kostnad, säger Bengt Weckfors.

Text och bild Lillian Andersson

Läs mer om Höglandets Bevakningstjänst AB »
Boka annons