Svenska English Deutsch Start

Landsbro Smide bygger ny produktionshall

Landsbro Smide AB

- Vi har funnits i de här lokalerna länge nog och behöver en ny produktionshall med travers så att vi kan hantera lite tyngre grejer. Det gör att vi är rustade när konjunkturen vänder uppåt igen, säger Patrik Ericsson, ägare.

Produktionshallen kommer att byggas på tomten, intill nuvarande lokaler. Landsbro Smide har redan gått över till att hantera större och kraftigare stålkonstruktioner i och med att plåtkapaciteten utökats från 6 till 10 mm.

- Och det kan betyda en del för framtiden. Det här känns som en nystart, säger Patrik Ericsson.

Bygger ny produktionshall. Patrik Ericsson investerar för framtiden och kommer att påbörja bygget av nya lokaler under hösten och vintern 2011/2012.

Utökad service ute hos kund

När Smålandregion.se kommer på besök är det i princip tomt i verkstaden, hela personalstyrkan är ute och monterar tak och stålstommar.

- Vi har haft som mål att utöka service och underhåll mot industrin och det har vi gjort. Inte minst kvällar och helger när verksamheten är nere finns vi ute hos kunderna och utför reparationer och underhåll. Den här delen av verksamheten har ökat, precis som vi vill, säger Patrik Ericsson.

Landsbro Smide satsar stort på service och underhåll ute hos kund. Mattias (vid ratten) och Martin har precis varit ute och byggt ett skärmtak.

Småländsk klurighet ett vinnande koncept

Han fortsätter att profilera sig och företaget som problemlösare. En hantverkstradition i form av småländsk klurighet som sällan tar något uppdrag för omöjligt.

Så ingen fråga är för långsökt att komma med?

- Nej, absolut inte. Att göra sånt som knappt är gjort innan, det är roligt, säger Patrik.

Text & foto: Gabriella Mellergårdh

Läs mer om Landsbro Smide AB »
Boka annons