Svenska English Deutsch Start

Certifierad leverantör av byggstål

Landsbro Smide AB

Från och med 1 juli införs krav på CE-märkning av allt bärverk inom byggstål. Landsbro har förberett sig i god tid och är nu certifierad leverantör.

- Jag har förstått att många av våra kunder inte har haft full koll på att man numera måste anlita en certifierad leverantör av byggstål. Även ritningar måste levereras enligt en viss norm, säger Patric Ericsson, ägare Landsbro Smide.


Kravet på CE-märkning av allt byggstål innebär noggrann kontroll och dokumentation under såväl tillverkning som montering. 

Certifierade inom SS-EN 1090

CE-kravet gäller leveranserna av allt bärverk inom byggstål, stålbalkar och byggnadssmide.

- Därför har vi förberett oss i god tid för att kunna certifiera oss inom SS-EN 1090. Vi tog hjälp av en konsult och har gått igenom ett enormt dokumentationsarbete kring varje produkt, berättar Patric Ericsson.


Landsbro Smide är numera certifierade inom SS-EN 1090. "Det innebär att man som kund tryggt kan anlita oss" säger Patric Ericsson.

Har installerat ett nytt affärssystem

Det handlar om både tillverkning, montering och kontroll av stålkonstruktioner vilket också inneburit att Landsbro Smide har gått över till ett nytt affärssystem för att hantera dokumentationen.

- Nu är systemet på plats och godkänt genom tredjepartsrevision. Sedan en månad tillbaka är vi certifierade vilket innebär att man som kund tryggt kan anlita oss, säger Patric Ericsson.


Industriservice är en viktig del av verksamheten. "Du får snabb service, rätt grejer på rätt plats och i rätt tid" säger Patric Ericsson.

Stora inom industriservice

Landsbro Smide har totalt 10 anställda och omsatte ca 10 miljoner under förra året. Man har sett en sakta men säkert uppåtgående trend, inte minst när det gäller industriservice.
- Och det är vad som gäller även framöver, att tala om för industrin att vi finns och att vi kan lösa det mesta inom industriservice, säger Patric Ericsson.

Kundkretsen finns både i närområde och kranskommuner.
- Du får snabb service, rätt grejer på rätt plats och i rätt tid, säger Patric Ericsson.

Text & foto: Gabriella Mellergårdh, SmalandRegion.se.

Läs mer om Landsbro Smide AB »
Boka annons