Svenska English Deutsch Start

Toscatårta som ett brev på posten från Vrigstad

Rojos Bageri

Nya generationer företagare har alltid haft nya idéer om hur företag ska kunna växa och utvecklas.


Det är roligt att jobba ihop och försöka dra åt samma håll inom familjen, säger Cecilia och Rolf.
Ibland har de äldre generationerna sett lite misstänksamt på nymodigheterna, men för det mesta, som nu i fallet Rojos Bageri, med uppmuntran och förståelse.

Rolf Johansson har jobbat som bagare hela sitt verksamma liv. Efter diverse anställningar beslöt han för tio år sedan att starta ett eget litet hembageri i villan på Mejerigatan i Vrigstad.

- Det känns oerhört stimulerande att Cecilia vill inte bara fortsätta utan också utveckla rörelsen, säger Rolf.

In i firman
På de tio år firman har funnits har nämligen dottern Cecilia vuxit upp och funnit pappas yrke så intressant att hon gått in i firman och lär sig finbageri från grunden på hemmaplan. Men det är marknadsföring och försäljning som är det roligaste, tycker hon.
– Jag är intresserad av både företaget och produkterna och såg mig om efter möjligheter att utveckla verksamheten, tills vidare inom de ramar som vårt källarbageri medger.

Skicka en tårta
Och om man nu med posten kan skicka diverse praliner och ostar och surströmming annat ätbart som presenter, varför skulle man inte kunna skicka en tårta istället?


Rolf Johansson har lärt sig bagaryrket den långa vägen, genom praktik i ungdomen och sedan genom flera olika anställningar. För tio år sedan tog entreprenörslusten över och han startade Rojos Bageri.
Ingen gräddtårta förstås, men kanske en toscatårta? Sagt och gjort. Utan alltför stora marknadsföringsåtgärder har ryktet om Rojos tårtdistribution tagit fart och idén har visat sig hållbar.

– Före jul hade vi ett par företag som gav alla sina anställda toscatårtor i julklapp. Vi ombesörjde allt, från bakning till förpackning och inlämning till postbefordran enligt adresslista från kunden.

Bra idé
Det verkar som om det var en bra idé. Det blir fler och fler som uppvaktar på distans med en toscatårta från Rojos, säger Cecilia. På
www.rojos.se kan man gå in och beställa En God Hälsning till någon som fyller år, har namnsdag eller just har kommit hem från semestern.
– Det händer ju också att företag kompletterar en offert eller ett säljbrev med att vi parallellt skickar något riktigt gott till fikabordet. Vi kan också tillsammans med tårta skicka med antingen en enkel liten hälsning eller kanske en broschyr, säger Cecilia.

God och lagom stor
Rojos toscatårta bakas en efter ett gammalt familjerecept, en smakrik och saftig sockerkaka toppad med mandel, precis som det ska vara, stor nog för 7-8 personer. Basen i verksamheten är förstås annars leveranser av bakverk – dock inte matbröd – till affärer runt om i länet.

– Vaniljhjärtan och mazariner bakar vi dagligen, för att inte tala om vår kardemummakaka, världsberömd i stora delar av Jönköpings län! Det vi bakar ska alltid smaka hembakat – och det gör det!

Cecilia Johansson sköter kundkontakterna men går också i bagarlära hos pappa Rolf. Postdistribuerade toscatårtor har blivit en succé, något som man förstår när man smakat en …

Specialiteter
Äppelkaka, Fransk våffla, Mazarin, Toscamazarin och Biskvier är andra specialiteter som ingår i sortimentet.
– Vi har återförsäljare som vi levererar till varje vecka, men utökar gärna vår kundlista. Är du intresserad av att bli en av dem så hör av dig till oss. Vi levererar inom en 7-8 mils radie plus till ett par semesterorter, i Halland och på Öland, säger Cecilia och Rolf Johansson.

Läs mer om Rojos Bageri »
Boka annons