Svenska English Deutsch Start

Pelle Fixare murar, snickrar och uppfinner!

Pelle Fixare

Det som kännetecknar en innovatör är att han ser möjligheter där andra kör i gamla hjulspår eller bara ser problem. Ta det här som exempel: ditt företag har bjudit in 100 kunder och leverantörer till en kickoff – eller kanske bara en kvällsmacka med information. Plötsligt kommer någon på att de där vanliga knappt femtio klädhängarna i entrén inte räcker långt. Det är då man rullar fram innovationen från Pelle Fixare, fäller upp ”skåpväggen” - eller väggarna - som visar sig vara hyllor med klädkrokar - och vips är problemet löst.

Fäll ihop

Och när man sen sagt adjö till gästerna och klädhängaren tar för mycket plats, fäller man ihop den till ett litet skåp och ställer tillbaka det i hörnet där det fungerar som förvaringsplats med lådor och skohylla.
Pelle Fixare är vad man med ett fint ord kan kalla för innovationsföretag. Pelle Persson har genom åren varit inne på många olika områden och åstadkommit förbättringar i arbetsmetoder och produktionssätt.

Den här arbetsbänken är specialkonstruerad för att skära till isoleringsmattor utan att de behöver hamna på marken. Bra arbetsställning och så undviker man att blöta ner isolering.
Den här arbetsbänken är specialkonstruerad för att skära till isoleringsmattor utan att de behöver hamna på marken. Bra arbetsställning och så undviker man att blöta ner isolering.
Anpassad kapacitet
Mest känd är han alltså för sina utomordentligt smarta och utrymmeseffektiva klädhängarsystem, där både företag och privatkunder upptäckt fördelen med att kunna anpassa kapacitet efter stundens behov.
I systemet kan man få med plats för från 50 upp till 800 hängare.
- En del offentliga lokaler har installerat det här systemet, som ju passar mycket bra för t.ex. biografer eller teatrar, säger Pelle Persson, Konstruktionen är mönsterskyddad och kan vi skräddarsy i olika utföranden för att passa interiören i övrigt.Inriktning

– Jag startade företaget 1984 med inriktning på byggverksamhet. Lite idéer går man ju alltid omkring och funderar på. Under årens lopp har vi lyckats plocka fram rätt många produkter, mer eller mindre nyskapande.
– Mina arbetsområden har mest haft med byggverksamhet att göra, eftersom vi inom företaget har över 35-års samlad byggerfarenhet. Vår styrka är det breda kunnandet i allt från murning av kakelugn till köksrenovering.

Byggnation

Pelle Fixare är ett företag som klarar det mesta inom snickeri och byggnation.
– Vi tar oss an allt från att installera kök och badrum till att bygga spånanläggningar på industrier. Ett av de mer spektakulära arbetena på senare år var att - i markplanet - bygga till en övervåning för en villa där vi sedan först lyfte av det gamla taket och sedan lyfte på den nya våningen, komplett med tak och färdig inredning, sedan vi först kompletterat skorstensstocken på lämpligt sätt.


Det gamla taket lyftes av …
Det gamla taket lyftes av …
… och den nya övervåningen, fördigbyggd på marken, lyfts på huset som plötsligt är ett tvåvåningshus, komplett intrett, med skorstensstock och allt!!
… och den nya övervåningen, färdigbyggd på marken, lyfts på huset som plötsligt är ett tvåvåningshus, komplett intrett, med skorstensstock och allt!!
Kök och tak
– Köken är numera den självklara samlingspunkten i de flesta hem. Vi har erfarenhet av att bygga allt från enkla till exklusiva kök.
– Ett tak håller allt mellan 30-60 år beroende på vad du har för takmaterial. Ett tak betyder mycket för husets utseende, ett bandvalsat plåttak eller ett rött lertegeltak kan verkligen höja ett hus utseende. Att glasa in verandan är ett annat sätt att höja både trivsel och husvärde.

Att bygga skorstenar på marken är effektivare än att klänga på taket. Murning

– Det som vi murar mest är skorstenar. I en murstock är det alltid skorstenen, kronan, som utstår mest påfrestningar och börjar vittra först. Vår metod att bygga en ny skorsten på marken och sedan lyfta på den på den gamla anpassade stocken är en kostnadseffektiv metod som ger oss fler och fler jobb, säger Pelle Persson. Vid behov monterar vi även in insatsrör i syrafast rostfritt stål. Vi gör jobbet på dagen så kan man elda när kvällen kommer!
– Vi arbetar också för andra företag med hjälp till underhåll av fastigheter, såsom inspektion av tak, fönster och fasader. Vi åtar oss också att flytta maskiner och installerar spånledningar med mera.
– Vi har många strängar att spela på. Ring då får du höra!Att bygga skorstenar på marken
är effektivare än att klänga på taket.

Läs mer om Pelle Fixare »
Boka annons