Svenska English Deutsch Start

Nordens största däckkedja i Sävsjö

Vianor AB

Christer Schmidt driver sedan mer än 20 år komplett däckservice i Sävsjö. Fälgar är ett viktigt kompletterande sortiment.
Christer Schmidt driver sedan mer än 20 år komplett däckservice i Sävsjö. Fälgar är ett viktigt kompletterande sortiment.
o
Christer Schmidt har jobbat i däckbranschen i 25 år. I dag ingår verkstaden i Sävsjö i Nokias nordiska däckkedja VIANOR.

– Självklart är det en styrka att ha Nordens största däckkedja bakom ryggen. Inte minst när det kommer till inköpen, där volym ger lägre priser. Vi växer också och räknar med att ha 160 serviceställen inom ett par år.
– Självklart har vi försäljning och service på alla förekommande märken, säger Christer Schmidt. Fullservice för både person- och lastbilar liksom för alla arbetsmaskiner gör att vi har en någorlunda jämn beläggning på verkstaden. Men visst har vi rusning under vår och höst när alla bilar skiftar från/till vinter- eller sommardäck.

Ställer upp
– Under de här hektiska perioderna gäller det verkligen att ha folk anställt som ställer upp. Det är svårt att ta in extra personal, eftersom ett fackmässigt och säkert jobb kräver erfarenhet, säger Christer Schmidt.


– Vi har däck i alla prislägen för både personbilar och tyngre fordon, alltid med minst 2 års garanti. Som privatperson kan du för en låg kostnad köpa till en 5-årig däckskadegaranti.
– Att balansering av nya däck alltid ingår vid köp vet alla. Alla kanske däremot inte känner till att om man - mot förmodan - skulle känna några vibrationer i bilen, är man utan kostnad berättigad till ny balansering inom två månader från köp.
Fälgar finns i många material och i otaliga designade utföranden.

Vianor i Sävsjö har komplett däckservice för i stort sett allt som rullar plus jourservice dygnet runt året runt.
Vianor i Sävsjö har komplett däckservice för i stort sett allt som rullar plus jourservice dygnet runt året runt.

Ledande
– Vi har både lättmetall- och stålfälgar från ledande leverantörer, säger Christer. Snygga fälgar ger ju en väl synlig finish åt bilen som många tycker är spännande och värt en extra slant.
Kontroll och efterspänning av lättmetallfälgar bör göras efter ett tiotal mil, eftersom det finns en liten risk att bultarna kan lossna något. Man kan kontrollera själv eller låta Vianor göra det. Kostnadsfritt.
För den som saknar förvaringsmöjligheter finns en möjlighet att lagra däcken på Vianor i Sävsjö. Mot en avgift förvaras mörkt och svalt och är givetvis försäkrade.

Här är Vianor-gänget i Sävsjö, från vänster Jimmie Blomquist, Mikael Lidholm, Thomas Johnsson och Christer Schmidt.

Här är Vianor-gänget i Sävsjö, från vänster Jimmie Blomquist, Mikael Lidholm, Thomas Johnsson och Christer Schmidt.

Hela året
- Vår jourservice för tunga fordon är utan inskränkningar, vi är beredda 24 timmar om dygnet 365 dagar om året, säger Christer Schmidt.
Det finns några enkla regler som privatbilister kan följa för att få ut maximal komfort och livslängd av dina däck. Det första är att man ska kontrollera lufttrycket regelbundet. Om trycket inte är jämnt i alla däck blir köregenskaperna sämre och däcken slits ojämnt.

Skifta
– Sen kan man tänka på att fram- och bakdäcken inte slits på samma sätt och därför är det bra att skifta däcken efter 5 000 - 10 000 kilometers körning, säger Christer.
– Man måste också se till att kolla däckets rotationsriktning på däcksidan när du monterar däck. Om ett däck monteras i fel rotationsriktning blir köregenskaperna sämre.
– Om dina gamla däck slitits ojämnt finns det skäl att låta oss montera däcken nästa gång så kan vi samtidigt kontrollera bilens styrgeometri, säger Christer Schmidt.
– I dag finns det många alternativ för alla fordon.
Den som vill ha goda råd är välkommen till oss!

Läs mer om Vianor AB »
Boka annons