Vecka 48 Onsdag 29 november Grattis Sune
Valuta
EUR 11.37 0.02 0.022
GBP 13.16 0.05 0.054
USD 10.36 0.04 0.042
BÖRSEN 17:30
0.93%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Sök på allt i hemsidan,

till exempel företagsnamn.

Gnosjö

Gnosjöandan har blivit världsberömd som ett signum för småföretagarnas driftighet och nätverkande. Det var här i Gnosjö den föddes och utvecklades, från 1600-talets manufakturer via tråddragerier och tillverkning av både verktygs och vardagsföremål till dagens moderna industri. Gnosjö är en av landets mest industritäta kommuner där du hittar såväl globala varumärken som stora underleverantörer inom en mängd olika branscher.

 

Är du nyfiken på historien bakom Gnosjöandan ska du inte missa Töllstorps industrimuseum där du får veta mer om tråddragning. Hylténs industrimuseum ger inblick i metallindustrins historia. Och på Gåröströms industrimuseum kan du lära mer om hur mekanisering och automation har utvecklat industrin under 1900-talet.

 

Gnosjö är tätort i kommunen. Här finns ett av Sveriges största secondhand-varuhus, Gnosjö Hjälper, med tre våningsplan fyllda av allt ifrån kläder och porslin till möbler och elektronik.

 

Naturen runt Gnosjö är omväxlande och bitvis unik. Tölltorp fritidsområde är populärt där man bland annat stoltserar med en asfalterad bana för rullskidor. Här finns också vandringleder som går vidare till nationalparken Store Mosse med södra Sveriges största myrområde och naturreservatet vid Isaberg.


Arbete pågår

Texten är på plats, men vi håller på att fylla våra ortssidor med bilder och annat intressant material. Håll ut så kommer det snart mer info :-)

 

Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår