Vecka 48 Onsdag 29 november Grattis Sune
Valuta
EUR 11.37 0.02 0.02
GBP 13.15 0.00 0
USD 10.36 0.04 0.044
BÖRSEN 17:30
0.93%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Sök på allt i hemsidan,

till exempel företagsnamn.

Vetlanda

Vetlanda har anor som marknads- och tingsplats sedan 1000-talet, men historien sträcker sig troligtvis ännu längre tillbaka än så. I modern tid har träindustristaden Vetlanda domineras av stora företag inom byggindustrin där några också är världsledande inom sina områden. Som Höglandets shoppingcentrum erbjuder man allt ifrån små gårdsbutiker till stora varuhus.

 

Det är länge sedan gruvarbetarna gjorde sitt sista arbetspass i Kleva Gruva, men däremot kan besökare vaska guld och gå på skattjakt under sommarhalvåret, testa klättring och övernatta i bivack.

 

Den som är intresserad av lite mer fart och fläkt kanske väljer en hemmamatch för Vetlanda Speedway som gasat hem åtskilliga SM-guld genom åren. Även inom bandy har Vetlanda varit svenska mästare flera år och bidragit med många landslagsspelare.

Bland kända Vetlandabor finns såklart artisten Lena Philipsson och pianisten Putte Nelsson. Kända artister brukar för övrigt synas när det bjuds till VetlandaFesten – ett återkommande evenemang den sista helgen i maj.

 

Bland sevärdheterna i Vetlanda finns Sollinska huset som uppfördes i början av förra seklet av den tidens störste industriman, C.O. Nilsson. Forngårdens hembygdspark och naturreservaten Illharjen och Drags udde är fina utflyktsmål där man bland annat kan uppleva Emån som porlar fram genom frodig växtlighet.


Arbete pågår

Texten är på plats, men vi håller på att fylla våra ortssidor med bilder och annat intressant material. Håll ut så kommer det snart mer info :-)

 

Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår