Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

 

Vecka 40
Torsdag 1 oktober
Grattis Ragnar, Ragna
Valuta
EUR 10.33 0.02
GBP 11.43 0.07
USD 8.68 0.00
BÖRSEN 11:45
0.21%

Sök på allt i hemsidan

T.ex. företagsnamn eller produkt

Nässjö

Järnvägsknuten Nässjö började skriva sin historia år 1864 när beslutet togs att Södra stambanan skulle dras genom orten. Nässjö är den enda plats i Sverige där järnvägar från sex olika håll strålar samman med person- och godstrafik. Gillar du tågnostalgi och vill veta mer om svensk järnvägshistoria ska du besöka Nässjö Järnvägsmuseum. Här kan man till och med hyra ett tåg, både ånglok och ellok, och åka så långt spåret räcker i vagnar från den gamla goda tiden.

 

Bowling och bandy är stort i Nässjö. Inom bowling har man haft både herr- och damlag i elitserien och Daniel Andersson och Nils ”Nicke” Bergström är kända bandyspelare som haft Nässjö som hemmaklubb. I Nässjö finns också Access Skatepark – en street park, helt gjuten i betong, som byggts upp i ett samarbete mellan Nässjö Basket, Nässjö Skate & BMX och Nässjö kommun.

 

I Nässjö gillar man event av alla de slag. Här kan man vara med på vårmarknad, cruising, bakluckeloppis, Rail Jam och Street Festival. Vill man shoppa finns stadens utbud av butiker och dessutom förvandlas Stortorget till en levande marknadsplats varje torsdag. Utanför staden driver kreativa entreprenörer flera gårdsbutiker där man bland annat kan botanisera bland närodlade grönsaker, ekologiskt mjöl och hängmörat kött men också hitta unik inredning och vackra blommor.


Arbete pågår

Texten är på plats, men vi håller på att fylla våra ortssidor med bilder och annat intressant material. Håll ut så kommer det snart mer info :-)