Vecka 48 Onsdag 29 november Grattis Sune
Valuta
EUR 11.37 0.02 0.022
GBP 13.16 0.05 0.054
USD 10.36 0.04 0.042
BÖRSEN 17:30
0.93%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Sök på allt i hemsidan,

till exempel företagsnamn.

Reportage

Det är verkligen full fart hos de småländska företagen. Här kan du läsa mängder av intressanta företagsreportage och vi önskar dig en trevlig läsning.

 

Reportage från småländska företag

Rätt systemstöd en nyckel till tillväxt

Reportage Dizparc hjälper företag att skapa konkurrensfördelar inom sin bransch – med affärssystemet Pyramid som själva hjärtat i det digitala blodomloppet.

Ny ytbehandlingsprocess hos Cromtjänst

Reportage I takt med att jobben vänder tillbaka till Sverige förändras även kundkraven. Cromtjänst i Vaggeryd har snabbt ställt om och erbjuder nu Duplexnickel.

3D-print för serieproduktion? Absolut!

Reportage Många förknippar 3D-printing bara med prototyper men det är hög tid att tänka om. Det menar ReThink Factory med sin växande 3D-printfarm i Värnamo.

Specialkemi ger hållbar ytbehandling

Reportage Med eget labb och lager i Hillerstorp förser Schlötter svensk och nordisk ytbehandlings­industri med säkra processer och hållbara slutprodukter.

30 meter extruderingslinje flyttar in

Reportage Hos Inca Plast i Hillerstorp är det bråda dagar. Helt ny teknik flyttar in i huset samtidigt som man laddar för produktlansering tillsammans med kund.

Årets verktygsmakare 2023 växlar upp

Reportage Efterfrågan på svenska formverktyg fortsätter att öka. Rutinerade Form & Verktyg Lööf växer med ny teknik, fler medarbetare och utmanande projekt.

Trygg på hög höjd = Skeppshult Solution

Reportage Ta dig upp och ner på säkert sätt med en specialanpassad stege, trappa eller plattform – det är Skeppshultstegens lösning för en säkrare arbetsplats.

Hos oss möter du ett gott gäng

Reportage Teknik, kvalitet, order och sälj krokar arm inför varje kundprojekt hos Gårö Plåtprodukter – allt för att ge kunden den bästa produktionslösningen.

Lackat och klart i Skillingaryd!

Reportage Närproducerat är hett. Med sin helt nya pulverlackeringslina kan WOG Metall möta kundernas efterfrågan av energieffektiv och snabb legolackering.

Vi satsar på personalens trivsel

Reportage Det gäller att satsa för att ligga på topp. Hos Gunnars Tråd i Hillerstorp investerar man rejält både i ny maskin och nyrenoverade personalutrymmen.

Kraftfulla investeringar i ny teknik

Reportage I våras landade den nya 10 kW fiberlasern med 10 gånger snabbare skärhastighet. Nu är uppgraderade Salvagnini P2 på plats hos Smemo i Hillerstorp.

Japanerna väljer Made In Anderstorp

Reportage I hela 50 år har hisnande försäljningsvolymer av ABA-klämman gått från Anderstorp till Japan – en kvalitetsstämpel som heter duga för NORMA Sweden.

Jutex växer och storsatsar med ny teknik

Reportage Ny fiberlaser, en ny kundanpassad robotcell, ny panelbock, ny helelektrisk kantpress – och mer på väg in. Hållbara lösningar har gett Jutex växtkraft.

Formsprutningskurvan pekar uppåt

Reportage Här firas framgångarna! Holmgrens Plast i Gnosjö utökar produktionen, inviger ett tillbygge på 2 200 kvm och toppar året med omsättningsrekord – igen!

Återbrukat stål förlänger livscykeln

Reportage Från det välbekanta ”vanliga” stålet till återvunnet, återbrukat och fossilfritt. EAB i Smålandsstenar befinner sig mitt i en spännande omställning.

Närproducerat i rör och plåt

Reportage Varför skicka produkter tvärs över jordklotet när man kan handla lokalt? För Anderssons Mekaniska i Skillingaryd är det en självklarhet på alla plan.

Hugma förvärvar expert på finmekanik

Reportage Rydahl Precision Components blir en del av inköpsspecialisterna Hugma i Anderstorp som därmed breddar sitt redan breda utbud av tekniska komponenter.

Kreativa svetsexperter breddar utbudet

Reportage De utför legosvetsning, plåtbearbetning och avancerade speciallösningar inom konst och design. Gnosjö Svetsindustri bjuder på triss i metallförädling.

Snillrika metallartiklar i tunnplåt

Reportage Komplicerade plåtdetaljer med precision är vardag hos Turols Metallartiklar i Smålandsstenar – där man till och med automatiserar automatpressar.

Från prototyp till produktionssvetsning

Reportage Ltech i Bredaryd är experter inom precisionssvetsning med laser. Nu tar man tekniken till nästa nivå med större volymer och automatiserade lösningar.

Mot framtiden med ny vd och nya lokaler

Reportage Utveckling och produktion av arbetsplatsutrustning med hög teknikhöjd är deras vardag. Nu lämnar Elka Hillerstorp för flytt till nya lokaler i Lanna.

Högpresterande team hos Bufab Lann

Reportage Bufab Lann utmärker sig med sin styrka inom skärande bearbetning – en styrka som till och med överraskade den nye VDn Martin Lindstrand.

De är formsprutningens one-stop-shop

Reportage AD-Plast i Anderstorp fortsätter att stärka utbudet under eget tak – från konstruktion och verktygstillverkning till en egen automationsavdelning.

Högtryck för hemflytt av produktion

Reportage Ett år efter invigningen i nya lokaler är de redan trångbodda. Nu tar Axelent Engineering över padelhallen och mer än fördubblar sin monteringsyta.

Produktutveckling med tråden i centrum

Reportage Tråddragning är ett genuint hantverk som lockar unga förmågor. Tim Karlsson gillar möjligheterna med tester och utveckling av ett levande material.

Gröna val gynnar lackeringsprocessen

Reportage Pulverlacken och Assars i Hillerstorp satsar stort på egenproducerad grön el och energismarta åtgärder som effektiviserar hela lackeringsprocessen.

Större, snabbare och ännu starkare

Reportage Den nya rörlasern hos Luni Metall är ett rejält styrkelyft i produktionen. Nu påbörjas också tillbygge för ännu bättre flöden i Hillerstorpsfabriken.

Elskåpsmontörer med känsla för hantverk

Reportage Sedan starten för 11 år sedan har de gått från 4 till 50 anställda. Möt Rimeda i Värnamo som förser byggbranschen med avancerade kundanpassade elskåp.

Bors Automation + Transfluid = sant

Reportage Automationsexperterna breddar utbudet inom rörbearbetning med den nya agenturen – från verktyg, standard och special till kompletta helhetslösningar.

 

Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår