Vecka 48 Torsdag 30 november Grattis Andreas, Anders
Valuta
EUR 11.37 0.02 0.018
GBP 13.15 -0.01 -0.007
USD 10.36 0.04 0.041
BÖRSEN 17:30
0.93%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Sök på allt i hemsidan,

till exempel företagsnamn.

Jönköping

Residensstaden Jönköping rankas som Sveriges tionde största tätort och består av flera tätorter som vuxit samman över tid; Huskvarna, Norrahammar, Hovslätt och Lockebo. Staden vid Vätterns södra strand är innefattar också två mindre sjöar, Munksjön och Rocksjön.

 

Det breda näringslivet i Jönköping, kombinerat med läget mitt i södra Sverige, har skapat god tillväxt inom såväl verkstadsindustri, logistik- och handel, serviceföretag och organisationer som utvecklar världsledande spjutspetsteknologi. Jönköping University bidrar med sina utbildningar till framtidens kompetensförsörjning och Nordens största mässarangör till ytan, Elmia AB, samlar kompetens från hela världen till sina event inom olika affärsområden.

 

Jönköping bjuder på rika upplevelser inom kultur och historia. På Tändsticksmuséet kan du lära dig mer om hur säkerhetständstickan föddes och Husqvarna Museum berättar historien om ett av Sveriges mest kända varumärken. På närliggande Visingsö upplever man historiens vingslag från 1100- och 1200-talet då detta var centrum för den svenska kungamakten. Och glöm för all del inte att ta del av sagokonstnären John Bauers historia som både började och slutade vid Vätterns strand.

 

Vill du njuta av äppelblom och fruktsafari? Jönköping har sitt eget Toscana med böljande odlingar av frukt och bär i området runt Skärstad och Kaxholmen, strax norr om Huskvarna. Området tillhör de så kallade ”Östra Vätterbranterna” som av UNESCO utsetts till biosfärsområde med sin unika kombination av kultur, jordmån och klimatzoner.

 

Jönköpings Teater och Konserthus, Kulturhuset Spira och DreamHack lockar varje år besökare till sina evenemang. Vätternrundan är ett annat event som höjer pulsen i ”Smålands Jerusalem” – och låt oss inte glömma Jönköpings stolthet HV71 som alltid drar storpublik på hemmamatcherna i Kinnarps Arena.


Arbete pågår

Texten är på plats, men vi håller på att fylla våra ortssidor med bilder och annat intressant material. Håll ut så kommer det snart mer info :-)

 

Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår