Vecka 48 Onsdag 29 november Grattis Sune
Valuta
EUR 11.37 0.02 0.023
GBP 13.16 0.05 0.055
USD 10.36 0.04 0.043
BÖRSEN 17:30
0.93%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Sök på allt i hemsidan,

till exempel företagsnamn.

Värnamo

Design och kultur är två ord som väl beskriver Värnamo. Man brukar också prata om ”möbelriket” för här har fler än 30 möbelfabriker funnits genom åren. Värnamo var också centrum för möbelformgivaren Bruno Mathsson har fått ett eget center där man kan ta del av hans möbler, kontor och ateljé.

Källemo och Jonas Ihreborn är andra välkända namn med koppling till Värnamo. På Designhotellet Scandic kan man tillbringa en natt i sviter inredda av ovan nämnda designers.

För den som är intresserad av konst och formgivning är Vandalorum ett givet besöksmål, ett museum för regional, nationell och internationell konst och design.

 

Värnamo är kommunens centralort och med ett stadigt ökande invånarantal befäster man platsen som andra största stad i Jönköpings län. Tillverkningsindustrin är en viktig arbetsgivare men med ökad befolkning växer också service och tjänsteföretag. Högskolan, Campus Värnamo, har bland annat utbildat 3D-tekniker, fastighetsingenjörer och webbutvecklare.

 

Apladalen är en välbesökt natur- och hembygdspark i hjärtat av Värnamo. Åminne bruk, strax söder om stan, bjuder på smålands bäst bevarade sjömalmshytta och i Nydala, öster om Värnamo, befinner man sig på anrik klostermark där franska cisterciensermunkar slog sig ner år 1143. Kulturlivet i Värnamo har stärkts efter ombyggnation och nyinvigning av Gummifabriken som kreativ mötesplats för allt ifrån föreläsningar och konserter till utbildning, biograf och bibliotek.

 

Idrott är viktigt i Värnamo där både golf och brottning är stort, men allra viktigast är kanske fotbollen. 2010 tog IFK Värnamo plats i Superettan och man har under åren fostrat landslagsspelare som Jonas Thern och Michael Svensson.


Arbete pågår

Texten är på plats, men vi håller på att fylla våra ortssidor med bilder och annat intressant material. Håll ut så kommer det snart mer info :-)

 

Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår