Vecka 15 Fredag 12 april Grattis Liv
Valuta
EUR 11.55 0.04 0.043
GBP 13.53 0.06 0.064
USD 10.84 0.11 0.114
BÖRSEN 12:44
1.29%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Sök på allt i hemsidan,

till exempel företagsnamn.

Sävsjö

Svenne och Lotta Hedlund, Bosse Bildoktorn och Micke Leijnegard – alla har de Sävsjö som gemensam nämnare, centralorten i Sävsjö kommun som ligger strax intill Götalands högsta punkt, Tomtabacken, med sina 377 meter över havet.

 

Sävsjö har under åren fungerat både som järnvägsknut, handelsplats och rekreationsort. Tidningen Expressen har också utnämnt Sävsjö till ”Sveriges mest kristna plats” med ett stort antal kyrkor både i och runt omkring Sävsjö. Fyra av kyrkorna är mycket gamla, från 1000-1100-tal, och bjuder på rik historia: Vallsjö gamla kyrka, Norra Ljunga kyrka, Hjärtlanda kyrka och Skepperstads kyrka.

 

Historiens vingslag, om än i något mer modern tid, kan upplevas i Modahl Lanthandel som drivs sedan 1898 med försäljning över disk och flera varor i lösvikt. Eksjöhovgårds slottsruin utmed väg 127 ger också inblick i historien. Eksjöhovgård omnämns i skriftliga källor för första gången år 1287 och ska enligt traditionen ha varit Sten Stures jaktslott. Resterna av det stora stenhus som utgör ruinen idag byggdes dock på 1600-talet.

 

Bland yngre besökare har äventyrshuset Boda Borg blivit populärt men Sävsjö bjuder på många fler möjligheter till aktiviteter av olika slag, allt ifrån bowling och bio till ridning, fiske och bad. Bland unika shoppingmöjligheter kan nämnas Baazar Coffee & Home med orientaliska möbler och inredningsdetaljer, både nytillverkat och antikt. Företaget grundades i slutet av 1990-talet och bedriver internetbaserad försäljning men i Sävsjö finns ett showroom.


Arbete pågår

Texten är på plats, men vi håller på att fylla våra ortssidor med bilder och annat intressant material. Håll ut så kommer det snart mer info :-)

 

Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår